torsdag 18. oktober 2007

Massiv bildeoppdatering fra klasseturen (ja, det er vanlig med klassetur på universitetet).

- Forrige mandag dro vi på klassetur til området rundt Sapporo. Vi fikk en varm velkomst av den norske naturen.

- Denne vulkanen er den største vulkanen i hele området. Det finnes ikke andre enn den, men det er fortsatt et imponerende faktum. Jeg tror iallefall det var en vulkan. Nå ble jeg litt usikker.

- 80% av japanere har aldri sett en parkeringsplass før. Dermed blir de få som finnes til store turistattraksjoner. Denne er kjent for sin våte asfalt, og sin eksistens.

- Fra venstre og oppover: En utpønskende Ooyama sensei, en håpefull Hiromi sensei og en Finn som irriterer seg over at han ikke fikk være alene på bildet.

- Andre stopp på turen var en kilde som var kjent for sitt rene, gode vann. Vannet var særdeles forfriskende, og det var deilig å bare kunne drikke vannet som det var, uten noen form for preparering. Gratis vann som man kan drikke uten frykt for sykdom er det beste jeg vet.

- Vi stoppet ved en innsjø for å ha en fotoseanse. Finn hadde på veien lært seg en ny måte å se kul ut på bilder fra Ooyama-sensei, og fikk endelig prøvd det ut.

- Røde blader. Vanskelig å kommentere, egentlig.

- Tredje stopp på turen var i en spøkelseslandsby som tidligere var bostedet til over fem mennesker. Vulkanuttbruddet i 2000 satte en stopper for det. Jan Egeland kalte det "Den største humanitære katastrofen i vår tid."

- Man må benytte seg av de avlange, hvite steinene når man først kommer over dem. That's what she said.

- Finn ble rasende da vi fortalte ham at TV-serien "Joey" hadde blitt kansellert for over ett og et halvt år siden. Han lot det gå utover frøene i skålen.

- Bjarte som 16-åring joinet oss i skogen. Jeg har aldri sett en gladere laks.

- Høsten kjenner ingen grenser. Det gjør heller ikke kjedelighetsgraden i denne kommentaren.

- Selv dverger trenger et sted å bo når kulda setter inn.

- Jeg har fått forespørsel fra flere av dere om å fikse enda et klassebilde. Her.

- Einar og Finn i skjønn harmoni. Her planlegger de hvor de skal kaste redningsvesten til Finn. Han har alltid med seg vesten når han går utenfor dormen, i frykt for å komme i kontakt med vann. Denne dagen klarte han endelig å løsrive seg, om så bare for to timer.

- Dormen vår sett fra nordsiden. Størrelsesforhold: 1:4.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pene greier, mister Heyerdahl! Skjønner plutselig hvorfor jeg var den eneste igjen i redningsvest. Hardt taktikk-kjør.

Unknown sa...

Hei! Takker først for telefonsamtalen i dag. Veldig utrolig koselig. Satt en god dag i enda bedre lys ;) Denne posten var jo kjempemassiv og god lesing. Utrolig bra :D hehe. Gleder min sjel å se at du oppdaterer siden og postene. FLott å følge med. Litt skeptisk dog til japanere som fotograferer parkeringsplasser..

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Unknown sa...

Nice, blir skikkelig misunnelig her jeg sitter med et glass Dom Pérignon i den ene hånden og et slitt eksemplar av "Landet rundt Oslofjorden - sett fra luften" i den andre. Hvordan er forresten den vanlige japaners innstilling til sarkasme i dagligtale? :P Kan du forklare noen av disse bildekommentarene til dem uten at det blir kleinism 101? smell ya laters!

Hans Christian sa...

Finn: Noted, young Esquire, noted! Stay in school.

Ton Duck: Jeg er også veldig skeptisk, og det av natur. Takker for lesing! Gotta get huuuuge!

Bård: Hey Mr. Gamblers! Godt å høre at Champagne-flaskeføringen er høy. Når det gjelder japanere og sarkasme så er det to ting som går veldig sjelden sammen. Hver gang jeg har tullet om noe, som de fleste nordmenn ville skjønt var kødd, så tar japanere det seriøst. Det fører til mye sorg, men også nervøs latter.

Drink your milk!